Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Beter horen door goede akoestiek 


In huis en op het werk.

 

 

In de gemiddelde woonkamer of werkruimte wordt de helft van het geluid dat we horen door de wanden en vloer/plafond bepaald.

 

Akoestische wandpanelen of plafondpanelen kunnen daarom enorm bijdragen om beter te kunnen horen, de sprekers beter te verstaan, minder overlast te ervaren en geluid van bijvoorbeeld TV prettiger en beter te horen. Dit geldt voor iedereen, maar met name slechthorenden, mensen met gehoorbeschadiging of andere gehoorbeperking is goede akoestiek in huis of op de werkplek van groot belang.

 

Rivasono ontwikkelt en levert akoestische producten die afgestemd zijn op uw hoorwensen en situatie.

Aan de hand van de huidige akoestiek in de kamer en uw persoonlijk audiogram maken wij akoestische wandpanelen en plafondpanelen die storende galm verminderen en selectief bepaalde tonen dempen en andere subjectief versterken.

 

Verbeter de akoestiek in uw woning of werkplek en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom en hoor zelf het verschil voor en na de akoestische aanpassing in onze demokamers.

 

Bel of mail mij voor een afspraak 

Ernst, akoestisch adviseur Ernst2

rivasono akoestiek voor slechthorenden via audiogram3

Audiogram


Wij nemen uw persoonlijk audiogram mee in het akoestisch advies en de samenstelling van de akoestische panelen.

 

Na het ophangen van de panelen wordt het hoorverlies van hoge, midden of lage tonen zoveel mogelijk door de nieuwe akoestiek van uw woonkamer of werkplek gecompenseerd. 

Ook bij overgevoeligheid voor bepaalde toongebieden kunnen onze afgestemde panelen helpen de storende effecten hiervan te verminderen.

 

Minder storende galm en betere klankbalans


Onze akoestische panelen zorgen voor meer rust en laten de kamer beter klinken.

  

Minder storende galm

In moderne interieurs zorgen harde materialen voor te lange galmtijden: het geluid blijft te lang tussen de wanden en vloer/plafond heen- en weer kaatsen. Het resultaat is dan dat het geluid soms nog secondenlang in de kamer verblijft en zich vermengd met "nieuw" geluid. Voor iedereen levert dit een slechte verstaanbaarheid op. Voor mensen met gehoorverlies of gehoorbeschadigng is dit extra vervelend en vermoeiend. 

 

Betere klankbalans

Naast te veel galm is er vaak een onbalans: bijvoorbeeld de lage tonen blijven langer in de kamer heen- en weer kaatsen dan de hoge tonen. Dit levert een zeer ongustige klankbalans op. 

 

Via onze afgestemde akoestische panelen kunnen wij overmatige galm dempen en de klankbalans herstellen, waardoor lage, midden en hoge even lang in de kamer verblijven. Heeft u een audiogram, dan nemen wij dit mee in de samenstelling van de werking van de akoestische panelen.

 

Het resultaat is een fris en helder geluid, gecombineerd met rust en goede richtingsgevoeligheid voor de geluidsbron.    

akoestisch wandpaneel met schilderij design bij de keukentafel

Akoestische wandpanelen en plafondpanelen


Onze wandpanelen verbeteren de akoestiek en het interieur design in huis of op het werk. Combineer bijvoorbeeld een fraaie afbeelding met het akoestisch paneel.

 

Naast de wand is het plafond een goede plek om de akoestiek te verbeteren. De plafondpanelen zijn leverbaar in neutraal wit of met een kleur, passend in ieder interieur, in huis of op het werk.

 

De akoestische werking van de wandpanelen en plafondpanelen kan worden afgestemd op uw individuele hoorwensen.

Akoestisch plafondpaneel in een keuken

Voor vrijblijvend advies over akoestiek en uw hoorwensen, bel 0348 769 106 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

rivasono showroom akoestiek verbeteren2

Showroom


Advies, producten, demonstratie

 

 

Bezoek onze showroom en ervaar zelf het verschil tussen een onbehandelde en een akoestisch verbeterde kamer.

 

 

Showroom afspraak maken 

Selectief hoge, midden of lage tonen dempen


De werking van de akoestische panelen wordt afgestemd uw audiogram en de kamer.

rivasono akoestiek voor slechthorenden selectieve absorptie2

Afgestemd op uw situatie maken we panelen die bepaalde hoge, midden of lage tonen wel absorberen en andere toongebieden niet.

 

Hiermee worden de, voor u storende bijgeluiden verminderd en het "gewenste" geluid subjectief versterkt.

Bekijk de voorbeelden van de uitgevoerde projecten


rivasono voorbeelden projecten akoestiek verbeteren

 

Ga voor projectbeschrjvingen en praktijkfoto's naar

 

praktijkvoorbeelden akoestiekverbeteren 

   

Waarom Rivasono?


Akoestisch specialist 

Met meer dan 750 projecten hebben wij veel ervaring met het verbeteren van de akoestiek op de werkplek en in huis. 

 

Advies, producten en interieur styling

Naast deskundig akoestisch advies en akoestiekmetingen, leveren wij alle benodigde akoestische producten, desgewenst inclusief interieur styling advies

 

Showroom & demokamer

In onze showroom kunt u alle producten zien, persoonlijk advies ontvangen en de akoestische verbetering zelf horen in onze demokamers.

 

Montageteam

De akoestische producten worden door ons vaste montageteam vlot en netjes gemonteerd. 

 

rivasono akoestische meting rt60 met ipad

Akoestiekmeting


Aan de hand van foto's van uw kamer(s) kunnen wij in de showroom goed adviseren welke akoestische verbeteringen aan te bevelen zijn.

 

Om nog nauwkeuriger te bepalen hoe de huidige akoestiek in uw woning of op uw werkplek is, voeren wij een akoestische meting uit. Er is de Akoestiekmeting Woning en de Akoestiekmeting Zakelijk.

Beide zijn in dit geval afgestemd op de extra hoorwensen en kosten € 299 (incl. BTW).

 

Aan de hand van de meetresultaten berekenen wij welke akoestische aanpassingen benodigd zijn, inclusief de wensen ten aanzien van de slechthorendheid.

 

Voor het laten uitvoeren van de akoestiekmeting, neem contact op.

 

Vergoeding van de akoestische aanpassing


Voor een akoestische aanpassing van de werkplek is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het UWV. Het is de werkgever die deze aanvraag moet doen. 

 

Het UWV wil graag een onderbouwing waarom deze aanpassing nodig is voor de slechthorende. Ze willen ook meetgegevens, deze kunnen wij verstrekken via het uitvoeren van een akoestische meting op de werkplek. De kosten voor deze meting, specifiek voor de werkplek-aanpassing, zijn € 247 excl. BTW.

 

Als de werkruimte een zeer slechte akoestiek heeft (bv hoge nagalmwaarde, niet volgens de ARBO normen) dan zal de werkgever zelf de kosten moeten dragen.

 

Maar als onderbouwd kan worden dat de ruimte een bepaalde akoestische demping nodig heeft in verband met de slechthorendheid/  tinnitus/ hyperacusis dan is een vergoeding mogelijk.

rivasono praktijkvoorbeeld onzichtbaar akoestiek verbeteren met plafondpanelen in een restaurant

Bijna onzichtbaar


Wilt u niets zien van de akoestiek- verbetering, dan kunnen wij bijna onzichtbare oplossingen leveren, die het interieur niet veranderen en optisch niet opvallen. 

 

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek en wij laten u de onopvallende materialen zien. 

Inspiratie


Ieder project geeft ons nieuwe inspiratie om steeds betere producten en oplossingen te bieden.

 

Wij zijn er trots op, voor vele honderden klanten, succesvol de akoestiek verbeterd te hebben. 

 

Met ons team  ontwikkelen wij producten, geven akoestisch advies en leveren en monteren de producten. Met inspiratie en plezier. Dat willen wij doorgeven: meer woon- en werkplezier door betere akoestiek!

 

Frank, directeur Frank2

recycling bottles

Het einde = het begin


Wij kiezen voor materialen die zo veel mogelijk voortkomen uit het hergebruik van grondstoffen, bijvoorbeeld oude PET flessen. Onze producten zijn na gebruik herbruikbaar. Wij kunnen de meeste  schermafbeelding 2014 10 14 om 17.27.14akoestische producten terugnemen en opnieuw toepassen. Een voorbeeld van circulair gebruik  - sustainability.    

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!