Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

  

Bij ieder budget de best klinkende luisterruimte of home cinema

 

Rivasono akoestiekadvies bij bouwplannen1 235x235Omdat ieder project anders is, passen wij ons flexibel aan en gebruiken onze ervaring om steeds de beste akoestiek te realiseren. Binnen de door u gestelde randvoorwaarden zoals ruimte, tijd of budget.

Uiteraard kan dit ook in samenwerking met de binnenhuis-architect, leverancier van audi-visuele producten en/of inrichting. Wij nemen het akoestiek-deel voor onze rekening. 

Een luisterruimte moet niet allen goed klinken, het moet ook optisch een prettig ruimte zijn. Ook het design en de uitstraling van de akoestische producten nemen wij mee in ons advies. Dat kan van een high end design kamer tot deels zelfbouw producten zijn.

Ook tegen lagere kosten is een akoestisch zeer goed resultaat te bereiken. Wij hebben ervaring met een breed scale aan producten en kiezen, samen met u, steeds de beste producten voor uw situatie.

 

Profiteer van onze ruime ervaring met het bouwen en inrichten van luisterruimtes en home cinema’s. Wij hebben  honderden kamers gemeten en met de eigenaren steeds de beste akoestische verbeteringen besproken en gerealiseerd.

 

De volgende stappen worden doorlopen. 

 

1. Voor de bouw begint

  • Aan de hand van de bouwplannen bepalen we wat de meest ideale vorm van de ruimte en de plaatsing van deuren, ramen e.d. is. Mocht dit al bouwkundig vastliggen, passen we ons advies daarop aan.
  • Controle op lagetonenresonanties: wij hebben een rekenmodel ontwikkeld om te voorspellen of de maten van de ruimte leiden tot toekomstige problemen met resonanties en onelijkmatige weergave van de lage tonen.
  • Indien nodig geven adviseren we t.a.v. geluidsisolatie: geluidsoverdacht naar binnen en naar buiten
  • Wij berekenen de te verwachten akoestiek: via ons calculatiesysteem kunnen wij voorspellen hoe de akoestiek in de toekomstige ruimte zal zijn.
  • Met deze gegevens kunnen wij daarna berekenen wat er nodig is voor een goede akoestiek: de optimale balans tussen geluidsabsorberende-, -reflecterende en -verstrooiende akoetische elementen in de ruimte. Hierdoor kunnen wij samen met u de inriching van de kamer al van tevoren doornemen; ook een kleine kamer kunnen we later "groot laten klinken".  

 

2. Na de bouw, voor de afwerking

Zodra de ruimte gebouwd is, incl. ramen en deuren; de kamer hoeft nog niet geheel afgebouwd te zijn, maar liefst nog niet ingericht met meubels e.d.

  • Wij voeren een geluidsmeting uit in de (nog lege) ruimte. Hiervoor zijn luidsprekers e.d. nog niet benodigd; wij genereren zelf een geluidssignaal.
  • Tevens bespreken we, in de nu gebouwde ruimte, nogmaals de voorgestelde akoestische aanpassingen of producten en waar deze in de ruimte gepland zijn.

  

3. Akoestische aanpassingen

  • Het leveren en eventueel installeren van de akoestische aanpassingen of producten.

 

4. Controle en finetunen

  • Zodra de ruimte is ingericht voeren wij een na-meting uit in de ingerichte ruimte, ter controle en om eventueel te fine-tunen.
  • Tevens geven wij advies t.a.v. de luisterpositie, speaker-opstelling e.d.

 

 

Meer informatie

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Vertel uw plan en wij geven aan wat wij voor u kunnen doen. 

 

Code : RI-ABR-LRHC: advies, begeleiding en realisatie luisterruimte home-cinema 

 

Kijk ook op de Rivasono blog voor meer informatie over akoestiek voor luisterruimte of akoestiek voor home cinema.

 

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!