Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Akoestiekmeting voor audio / home cinema • voor verbetering van weergave van audio in (woon)kamer, thuisbioscoop, luisterruimte en studio
 • voor verbetering bij live muziek - uitvoering en opname
 • incl. meting van galm en klankkleur (RT60-uitgebreid), voor verbetering van spraakverstaanbaarheid en rust   

diensten meting

 

Hoe uw HiFi installatie klinkt wordt voor een groot deel bepaald door de akoestiek van uw kamer. Als u benieuwd bent naar welke ver-beteringen er in uw kamer mogelijk zijn, biedt RivaSono u de oplossing. Wij meten de akoestiek van uw kamer en de interactie tussen de ruimte en uw luidsprekers. De resultaten worden vergeleken met de norm. Hierna kunnen we helder aangeven welke verbeteringen mogelijk zijn.

De Rivasono aanpak is om het maximale uit de bestaande kamer en inrichting te halen. Na de meting vertalen wij de techniek in concreet advies.  

Via een testsignaal, afgespeeld via (uw) luidsprekers, meten wij de belangrijkste akoestische eigenschappen van uw kamer in combinatie met de audio-installatie.

 

toonbalans en kamer-resonanties

 • hoe sterk het geluid klinkt en de verdeling daarvan van lage tot hoge tonen (20 Hz - 20 kHz)
 • in welke mate kamer-resonanties van invloed aanwezig zijn (teveel of te weinig bas)

Hiermee kan de werking van de audio-installatie worden gecontroleerd en de optimale speaker- en luisterpositie worden bepaald.

 

galm en balans in het tijdsdomein

 • hoe lang het geluid in de kamer heen- en weer blijft kaatsen tussen de wanden en vloer/plafond
 • hoe de verdeling daarvan tussen lage-, midden en hoge tonen is. Door Rivasono wordt altijd de uitgebreide versie van de RT60 meting gedaan: over 22 toongebieden, van lage tot hoge tonen, wordt per toongebied individueel vastgesteld hoeveel galm er is. Hierdoor wordt op een nauwkeurige manier het individuele klankkarakter van de kamer geanalyseerd.

Hiermee is bijvoorbeeld de invloed van dunne materialen in het interieur zichtbaar, zoals een tapijt of gordijnen, die vaak in één toonhoogtegebied het geluid goed absorberen en in de andere gebieden het geluid ongemoeid laat, waardoor er een onbalans ontstaat tussen lage-, middenen hoge tonen in de kamer.

 

korte reflecties

 • de hoeveelheid korte (eerste) reflecties tussen de geluidsbron en de wanden en vloer/plafond
 • de tijd tussen het directe geluid en de eerste reflectie van de zijwanden en voor- en achterwand

Deze factoren bepalen bij geluidsweergave voor een groot deel de effecten van denkbeeldige podiumbreedte (ASW), podiumdiepte (IACC) en plaats in de zaal (LEV). Met de juiste akoestsiche materialen zijn deze factoren te beinvloeden, bijv. bij een brede en ondiepe of juiste smalle en diepte kamer waarin geluisterd wordt.

 

Na de meting worden de resultaten vergeleken met de norm en direct aan u getoond, uitgelegd en met u besproken (indien gewenst). U ontvangt de resultaten tevens in een helder rapport.

Op basis van alle gegevens en eigen ervaring geven wij advies over de optimale plaats voor de luidsprekers en luisterpositie en welke verbeteringen in uw situatie zinvol zijn.

 

Demonstratie van de verbetering

Afhankelijk van de grootte van de kamer(s) kunnen wij veelal de mogelijke verbetering direct aan u demonstreren. Dit doen wij met een proefplaatsing van een aantal akoestische panelen. (bij grote ruimten zoals zalen, kerken e.d. is een demonstratie op deze manier niet praktisch mogelijk i.v.m. de benodigde hoeveelheid proefpanelen.)

Dankzij deze demonstratie kunt u zelf, vooraf, in uw kamer(s) met eigen oren horen hoe het later kan gaan klinken; de meest eerlijke aanpak volgens ons.

 

Maak een afspraak

 • De meting duurt, inclusief demonstratie, 1,5-2 uur. 
 • Behalve de meting, worden er tips en adviezen gegeven over speaker-opstelling, luisterpositie enz.
 • De kosten bedragen € 499,- (incl BTW).
 • U ontvangt de meetresultaten ter naslag.

Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie contact met ons op, wij helpen u graag!

 

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!