Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Hoe een afbeelding bepalen voor het Rivasono wandpaneel Design Panel

rivasono akoestsich wandpaneel met schilderij design panelEen afbeelding bepalen voor het Rivasono Design wandpaneel, Floor Panel vloerpaneel en Desk Panel bureaupaneel  

 

Op het akoestisch doek van deze panelen wordt via een digitale printmethode van een afbeelding voorzien.

Dit kan een zelfgemaakte of aangekochte foto, een afbeelding of een bedrijfslogo zijn. Er zijn 3 mogelijkheden:

 

  • u kiest uit de standaard designs van Rivasono

  • u kiest uit de afbeeldingen van websites zoals Shutterstock of van het Rijksmuseum

  • u heeft een eigen foto of ontwerp

 

 

Een design van Rivasono kiezen

Wij hebben een aantal veelgevraagde designs geselecteerd die goed met allerlei paneelgroottes te combineren zijn. 

Ga naar: http://www.rivasono.nl/producten-die-akoestiek-verbeteren/kies-een-ontwerp voor het overzicht van de Rivasono designs.

 

 

Een afbeelding van Shutterstock kiezen

De website www.shutterstock.nl bevat zeer veel afbeeldingen in hoge resolutie, geschikt om met een goed resultaat te gebruiken voor de akoestische panelen.

U kunt met (Nederlandse) trefwoorden, zoals bijvoorbeeld “strand”, “zon”, gemakkelijk zoeken naar een gewenste afbeelding. Elke afbeelding heeft een unieke code, een 'beeldnummer'.

Wij hebben een abonnement op Shutterstock. U hoeft daarom alleen de code van de gewenste afbeelding aan ons door te geven en wij verzorgen de rest. U hoeft zelf niets te downloaden e.d.

Na uw bestelling kunt u het gewenste beeldnummer naar ons doorgeven per e-mail. Een afbeelding van Shutterstock kost € 20 incl. BTW. Als de afbeelding nog bijgesneden moet worden, is dat in de prijs inbegrepen.

 

 

Een afbeelding van het Rijksmuseum

Op de site van Het Rijksmuseum is een aantal schilderijen een download in hoge resolutie te doen. Ga hiervoor naar https://www.rijksmuseum.nl en selecteer een werk.

 

 

Een eigen foto of ontwerp gebruiken

Voor een scherp resultaat dient de foto een voldoende hoge resolutie - het aantal pixels per inch - te hebben. Een goed resultaat wordt behaald met een resolutie van minimaal 50 DPI (het aantal pixels per inch). Een optimaal resultaat wordt behaald met 100 DPI of of meer.

Het belang van de resolutie is ook afhankelijk van het motief; een mistig landschap hoeft minder scherp te zijn dan foto van een stadsgezicht of een technisch object. Om te bepalen of de eigen foto voldoende resolutie heeft deelt u het aantal pixels van de foto gedeeld door de gewenste paneelmaat.  

De minimaal noodzakelijke resolutie van 50 DPI staat ongeveer gelijk aan de volgende maten met aantal pixels: 60 cm = 1200 pixels,  120 cm = 2400 pixels, 180 cm = 3600 pixels, 240 cm = 4800 pixels.

Bijvoorbeeld: u wilt voor een paneel van 180 cm breed een foto van 4000x6000 pixels gebruiken. De paneelbreedte van 180 cm is gelijk aan 71 inch (1 inch = 2,54 cm). In dit voorbeeld is uw foto 6000 pixels breed. Gedeeld door 71 inch is de resolutie dan 85 DPI en dus geschikt voor een goed resultaat.

De hoogte van uw foto is in dit voorbeeld 4000 pixels. 4000 Gedeeld door 85 DPI geeft een hoogte van 47 inch, is gelijk aan 47x2,54 = 120 cm. De foto past precies op een paneel met breedte x hoogte van 180 x 120 cm.

Als service kunt u uw foto door ons laten beoordelen of deze geschikt is voor de gewenste paneelgrootte . Tevens kunnen wij voor u uw foto bijsnijden om op de gewenste lengte/breedte verhouding van het paneel uit te komen.

 

 

Bestandsformaat

PDF, JPG of TIFF (i.v.m. de handelbaarheid heeft JPG de voorkeur).

De eigen foto of afbeelding opsturen naar Rivasono

In vrijwel alle gavellen zal de afbeelding te groot zijn om direct per e-mail te versturen. Het beste is om, na de bestelling gedaan is, de afbeelding naar ons te sturen met behulp van Wetransfer. Op https://www.wetransfer.nl is de afbeelding te uploaden en naar ons e-mail adres te versturen. De service van Wetransfer is gratis.

 

 

 

 

 

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!