Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Plafondpanelen gebruiken om de galm te verminderen

In modern ingerichte kamers met veel harde materialen, zoals glas, gips, plavuizen, houten of laminaat vloeren en beton, is er vaak teveel galm.

 

Het geluid blijft te lang in de kamer tussen de wanden en de vloer en het plafond heen en weer kaatsen.

 

Een veel gebruikte praktische oplossing zijn plafondpanelen.

 

Plafondpanelen werken het beste als je ze in de buurt aanbrengt waar het geluid geproduceerd wordt of waar het als storend gehoord wordt.

Hiermee hoef je niet de gehele kamer te voorzien, maar maak je zones waar het beter klinkt, bijvoorbeeld boven de tafel, boven het zitgedeelte of de open keuken (geluid van bestek op het aanrecht).

 

Je kunt de plafondpanelen als eiland verlaagd aan het plafond ophangen.

De tussenruimte tussen het paneel en het plafond geeft nog een extra grote dempende werking.

Tevens kan je hier handig kabels voor bijv. led-verlichting wegwerken.

 

De panelen zijn van stevig materiaal,  met een relatief hard oppervlak (toch prima geluid doorlatend), waar heel goed spotjes in verwerkt kunnen worden, maar ook prima de draden van een bestaande lamp door geleid kunnen worden.

 

Als er weinig hoogte beschikbaar is of voor een nog minder opvallend resultaat zijn de plafondpanelen ook prima tegen het plafond te verlijmen en als het nodig is, scherp op maat te snijden om ze tussen plafondbalken e.d. aan te laten sluiten.

 

De standaardkleur is wit (lijkend op RAL9010) met een oppervlak dat licht gestructureerd is en op een gestuct plafond lijkt.

 

De randen zijn wit afgewerkt of naar wens voorzien van een aluminium kader.

 

De door ons aangeboden 4 cm dikke plafondpanelen zijn extra geselecteerd op het gelijkmatig dempen van lagere-, midden- en hoge-tonen, zodat de klankbalans optimaal is; belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, muziekweergave en “akoestische warmte”.

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!