Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

In plaats van losse panelen ophangen, een gehele wand geluidsabsorberend maken

Soms is het vanuit esthetisch oogpunt niet gewenst om een los akoestisch wand- of plafondpaneel toe te passen om het geluid te verbeteren.

 

Een akoestisch spuitplafond is een mogelijkheid, maar dit is erg arbeidsintensief en dus kostbaar, vaak fragiel en gaat gemoeid met veel wateroverlast tijdens het aanbrengen.

Niet erg geschikt voor bestaande kamers dus.

 

Een ideale oplossing is het plaatsen van een akoestisch wandpaneel systeem.

Omdat hiermee de gehele wand bedekt wordt, valt het optisch weg en heb je niet het effect van losse panelen.

 

Door het grote oppervlak werkt het Wall Panel System akoestisch zeer effectief en is in een halve dag te plaatsen.

 

Het door ons aangeboden akoestisch wandsysteem is zowel voor het verminderen van overmatige galm als het verbeteren van Hifi audio uitermate goed geschikt.

Het dempt lagere-, midden- en hoge-tonen gelijkmatig, zodat de klankbalans optimaal is; belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, muziekweergave en “akoestische warmte”.

 

Tevens heeft de wand een goede extra isolerende werking bij warmte en koude.

 

Het Wall Panel System wordt opgebouwd uit een aantal naast elkaar geplaatste panelen die van het plafond tot aan de vloer (of de vloerplint) doorlopen en op maat worden gesneden.

 

Deze 4 cm. dikke panelen hebben een verdekte verbinding met het volgende paneel zodat altijd een volledig vlakke wand ontstaat, ook bij een minder rechte ondergrond.

De breedte van het wandsysteem kan exact worden aangepast op de gewenste totale wandbreedte. Ook een hoek of rand kan met een eindprofiel netjes worden afgewerkt.

 

Het materiaal is relatief hard en leent zich goed om bijv. stopcontacten e.d. door te kunnen voeren, zodat de afdekplaat op de nieuwe wand komt.

 

Het akoestisch wandsysteem is leverbaar in wit (lijkend op RAL9010) met een licht gestructureerde oppervlak dat lijkt op een gestucte wand.

Tevens is het leverbaar met een iets sterker structuuroppervlak, dat, behalve in wit, ook in een groot aantal kleuren beschikbaar is.

Deze varianten zijn daarnaast ook relatief stootvast en gemakkelijk reinigbaar; ideaal voor de kinderhoek of -kamer.

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!