Onrust, herrie, hard geluid van bestek op het aanrecht, elkaar of geluid van de TV niet goed kunnen verstaan. Het zijn enkele voorbeelden van slechte akoestiek die wij dagelijks horen van bewoners van woningen met een moderne inrichting. Harde bouwmaterialen zoals gestucte plafonds en plavuizen veroorzaken vaak een slechte akoestiek.

 

 

Combineer akoestiekverbetering met design Akoestisch wandpaneel met afbeelding naar eigen schilderij

 

Gelukkig zijn de akoestische problemen goed op te lossen.

 

Wij hebben de akoestiek in honderden woningen verbeterd en kunnen u adviseren wat goed werkt.

 

Wij hebben daarnaast akoestische producten ontwikkeld die passen in het interieur, zodat akoestiek met goed design in huis gecombineerd wordt. U kunt de akoestische aanpassigen "onzichtbaar" verwerken of juist als blikvanger toepassen zoals ons akoestisch wandpaneel Design Panel.  

 

Rivasono akoestisch Design Panel met afbeelding, prijsindicatie € 360 bij 180x90 cm. 

 

 

 

Akoestisch plafondpaneel met verlichting in een keuken

  

Keuken

 

Naast een wandpaneel is de oplossing voor de keuken een akoestisch plafondpaneel. Het Rivasono Ceiling Panel wordt aan het bestaande plafond opgehangen.

 

Het combineert een zeer effectieve geluidsverbetering met een strak, modern uiterlijk. Het oppervlak is van hard materiaal dat op stucwerk lijkt. Leent zich goed voor het doorvoeren van bestaande verlichting of de inbouw van Led-spots. 

 

Hoe dichter een akoestisch paneel bij de bron van geluid hangt, of bij de plek waar het als storend gehoord wordt hangt, hoe beter het werkt.

 

Op de linkerfoto hangt het paneel recht boven het keukeneiland. Hierdoor wordt hard geluid van bestek zeer effectief gedempt. In het andere voorbeeld is het geluid overal in de keuken verbeterd.

 

Akoestisch plafondeiland in een keuken

 

  

 

Rivasono akoestisch plafondeiland Ceiling Panel, prijsindicatie € 180 bij 176x116 cm. (excl. montage en verlichting).

 

 

 

 

 

 

 

Akoestisch wandpaneel Design Panel bij de tafel

 

Woonkamer - open keuken

 

Als de tafel dicht bij een open keuken staat, werkt een akoestisch absorberend wandpaneel aan de wand tegenover de keuken erg goed.

 

Hiermee wordt storend geluid uit de keuken verminderd, het spreken aan de tafel rustiger en de galm in de kamer en keuken tegelijk minder.

 

Hoe groter het wandpaneel hoe meer effect het heeft.

 

Hiervoor leent zich ons Rivasono Design Panel zeer goed. 

 

 

 

  

Akoestisch plafondpaneel boven eettafel in de woonkamer

 

 

Woonkamer

 

In de woonkamer is ook een akoestisch paneel boven de tafel erg effectief, omdat het dicht bij de bron van het geluid hangt.

 

De aansluiting van een bestaande lamp kan er doorheen worden gevoerd, of er kunnen bijvoorbeeld led-spots ingezet worden.

 

In het voorbeeld is de akoestiek bij de tafel enorm verbeterd, met meer rust en betere verstaanbaarheid, ondanks de harde vloer. Tevens is het geluid van de piano nu aangenaam.

 

 

 

 

 

 

Akoestisch wandpaneelsysteem zwart

Onopvallende akoestische verbetering

 

Wilt u liever geen losse panelen, dan is het Rivasono wandpaneelsysteem ideaal. 

 

Door het grote oppervlak is de akoestische werking zeer goed, zowel voor minder galm, meer rust, als voor hifi audio in de huiskamer.

 

Deze voorzetwand is 4 cm dik met een oppervlak van hard materiaal dat lijkt op stucwerk en naast wit RAL9010 ook in vele kleuren beschikbaar.

 

Rondom worden de panelen op maat gesneden zodat alles naadloos aansluit op de vloer en het plafond. Montage veelal binnen 1 dag.

 

 

 

 

 

Akoestisch lichtdoorlatend gordijn

Ramen en schuifpui

 

Voor grote ramen en bijvoorbeeld een schuifpui naar de tuin kunnen geen akoestische panelen worden gezet, omdat deze het licht en de doorgang tegenhouden, terwijl het vele glas ongunstig is voor de akoestiek. Met name ongewenste galm wordt erdoor bevorderd.

 

De oplossing is het akoestisch lichtdoorlatend gordijn. Deze zijn als normale gordijnen op te hangen en werken bijzonder goed in het verbeteren van de akoestiek. In diverse kleuren leverbaar en worden compleet geconfectioneerd op maat geleverd, incl. zoom en haken.

 

Ophangen en direct een veel betere akoestiek!

 

 

 

 

 

Akoestische panelen op maat in een kapel

Maatwerk in akoestiek

 

Heeft u een niet-alledaagse woning, zoals een oude kapel, watertoren, school of fabrieksgebouw? Dan is de akoestiek bijna altijd niet optimaal.

 

Deze uitdaging gaan wij, met onze ruime ervaring met akoestiek voor wonen,  graag aan en lossen het akoestisch probleem samen met u op. 

 

Bijvoorbeeld akoestische materialen onzichtbaar verwerken in nissen en bogen en tussen plafond-balken. Of in hele grote ruimtes zones maken die optimaal akoestisch aangepast zijn, zoals de zithoek, keukentafel en TV-hoek, waar het dan prima klinkt met een warm akoestisch klimaat in de grote ruimte.

 

Met behoud van de esthetische uitstraling van de ruimte.

 

 

 

 

Rivasono akoestiekadvies bij bouwplannen235x235

 

Akoestiek bij bouwplannen

 

Ook tijdens het plannen van de (ver)bouw adviseren wij graag.

 

Op basis van een papieren bouwplan kunnen wij al berekenen hoe het straks gaat klinken.

 

Tevens adviseren wat er nodig is om de akoestiek en het wooncomfort optimaal te krijgen met behoud van de gewenste sfeer en uitstraling van de woning. Naar wens in overleg met uw (binnenhuis)architect.

 

 

 

 

 Verbeter de akoestiek in uw woning en verhoog het wooncomfort ! 

  Persoonlijk advies       Producten met de beste prijs/kwaliteit       Levering en montage goed geregeld