Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

maak kleine kamers groter klinkend

  • minder reflecties en meer ruimtelijkheid met behoud van de hoge tonen energie
  • lichtgewicht, overschilderbaar
  • ideaal voor kamers met kamerbrede vloerbedekking (behoud van hoge tonen)
  • maakt een laag (kelder)plafond hoger klinkend
  • ideaal voor plafond en achterwand

 

Rivasono 3D Diffuser 

 

 

In tegenstelling tot akoestische absorbers, wordt het geluid door diffusers teruggekaatst naar meerdere richtingen. Het grote voordeel is dat de ongewenste reflecties worden tegengegaan, maar, in tegenstelling tot geluidsabsorberende panelen, met behoud van de energie en de hoge tonen. Dit is van belang voor een afgewogen muziekweergave. In ruimtes waar veel (dunne) stoffen materialen aanwezig zijn worden hoge tonen sterk gereduceerd, vaak met een onbalans tussen lage, midden- en hoge tonen als resultaat.

De 3D diffuser biedt in dergelijke situaties een prima resultaat in de vorm van een ruimte met een prettig diffuus hoge-tonen karakter en waarbij de kamer groter klinkt dan hij in werkelijkheid is.

Het oppervlak van Skyline is gemaakt van hard materiaal. De vorm is exact berekend, zodat het geluid gelijkmatig verdeeld teruggekaatst wordt. De hoogteverschillen in het oppervlak zorgen ervoor dat het geluid zowel in richting als in tijd wordt teruggekaatst.

 

 

 

Werking

Het verstrooien van het geluid en verminderen van de effecten van reflecties zonder de (hoge tonen) geluidsenergie door absorptie te veel te verliezen.

Hoge mate van diffusie van frequenties vanaf ca. 500 Hz. Door berekende hoogteverschillen en de afgeschuinde vlakken wordt een diffuus geluid in 3 richtingen teruggekaatst.

Wij raden de diffuser aan, achter de luisterpositie op oorhoogte, als de luisterpositie meer dan 50 cm van de wand verwijderd is. Een mooi ruimtelijke muziekbeeld is daarnaast te behalen door meerdere  aan het plafond te monteren. Door deze direct tegen elkaar aan te plaatsen ontstaat een fraai visueel effect. 

 

Toepassing

HiFi-audio en surround weergave in:

  • luisterruimte
  • hometheater
  • studio

 

skyline 5.001skyline 6.001skyline 3.001

Opbouw 

EPS kunststof, licht in gewicht waardoor de diffusers kunnen worden neergezet of worden verlijmd aan de wand of het plafond.

 

Maten en kleuren

breedte x hoogte x hoogte:

60 x 60 x 15 cm. De hoogte van het oppervlak varieert van 2 cm tot max 15 cm.

Leverbaar in wit, grijs of zwart. Omdat het oppervlak van de diffusers niet geluidsabsorberend is, kunnen deze naar wens met acrylverf worden gespoten in een andere kleur.

 

Levering en montage

De Rivasono 3D diffuser wordt gebruiksklaar afgeleverd en kan op een vlak oppervlak verlijmd worden zoals plafond of wand. Hiertoe kan de speciaal voor het materiaal ontwikkelde montagelijm mee geleverd worden. Rivasono kan ook de montage voor u verzorgen. 

 

Absorptie- en diffusiecoëfficiënt

 

absorptie en diffusie grafiek skyline.001

In de grafiek staan de eigenschappen afgebeeld. Hierbij is 1.0 gelijk aan 100% aanpassing van geluidsreflecties. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opmerkingen

Deze tekst is met zorg samengesteld. Datzelfde geldt voor de testresultaten en verdere certificaten. Aan deze tekst kunnen echter geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

This product will not be sold by Rivasono to customers in the USA. 

 

 

 

 

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!