Zelf de akoestiek verbeteren met de testpanelen van Rivasono

 

Hoor direct het akoestisch verschil in uw eigen ruimte

rivasono akoestische testpanelenRivasono biedt een service die uniek is in Nederland: de Rivasono akoestische testpanelen service.

Met de testpanelen kunt u zelf het verschil in akoestiek horen zonder dat u direct de noodzaak voelt om iets aan te schaffen.

Wat ons betreft is dit dan ook de meest objectieve en eerlijke wijze van bepalen of een investering in de akoestiek de moeite waard is in uw situatie. 

 

Akoestische testpanelen lenen


De testpanelen zijn witte polyester platen met hoge densiteit. Polyester (plastic) geeft niet af en pluist ook niet.
De testpanelen worden per set van 8 stuks aangeboden. Een plaat heeft de volgende afmetingen: 120 x 100 x 4 cm.
Tegen een borgbedrag is een set op te halen op ons kantoor (graag een afspraak maken). 


Rivasono BV

Kattegat 8b
3446 CL Woerden
0348-769106

 

Hoe de akoestische testpanelen te gebruiken 


Galm reduceren met absorberende producten (voor wooncomfort en beter geluid)

Galm ontstaat door een gebrek aan materialen die geluid in zich opnemen. In moderne woningen zijn veel harde oppervlakken aanwezig en relatief weinig zachte materialen zoals tapijt, gordijn of stoffen meubels.
Deze moderne inrichting zorgt voor vrij veel galm. Deze galm heeft invloed op het wooncomfort omdat geluiden hard gaan klinken, spraakverstaanbaarheid wordt beperkt en er weinig rust in de ruimte is.

Galm is op te lossen met traditionele materialen zoals hoogpolig tapijt en dikke gordijnen maar vaak is dit esthetisch niet wenselijk. Rivasono biedt producten die effectiever geluid in zich opnemen dan tapijt en gordijnen en ook mooi staan in moderne inrichtingen. Er is dus minder vierkante meters nodig voor meer resultaat! 
Klik hier voor een overzicht van de Rivasono producten
benodigde hoeveelheid rivasono akoestische producten1
De werking van de testpanelen is vrijwel gelijk aan de diverse Rivasono producten.
Het is dan ook mogelijk de testpanelen tegen de wand aan te zetten voor het effect van wandpanelen. Het is ook mogelijk de testpanelen op de grond te leggen om de werking van een plafond paneel na te bootsen. 

Globaal geldt dat er een aantal vierkante meters geluidabsorberende materialen in de ruimte aanwezig moet zijn voor een prettige akoestiek. Klik op de tabel voor gemiddelde hoeveelheden bij moderne inrichtingen: 

 

Tegengaan van reflecties (voor beter geluid)

rivasono luisterruimte voorNaast galmreductie is het voor een goede audiobeleving van belang om directe reflecties tegen te gaan.
Door het materiaal te plaatsen op plekken waar directe reflecties plaatsvinden kunnen meer plaatsing details worden waargenomen.

Meer informatie en plaatsing advies is te vinden in ons blog bericht over directe reflecties

  

Bent u overtuigd van de akoestiek verbetering? neem contact op!


Wij denken graag met u mee over hoe de gewenste aantal m2, op een esthetisch wenselijke wijze, in uw ruimte kan worden verwerkt. Wij bieden diverse akoestische producten. De producten verschillen in uiterlijk en budget zodat er altijd een oplossing kan worden gevonden die voldoet aan de wensen.  

Bel ons op 0348-769106 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.