Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Home Cinema en klein theater akoestisch optimaal gebouwd in woonhuis

Akoestiek voor Home cinema, theater en live muziek in een woonhuis


Het doel van dit project was het realiseren van een home cinema met een podium. In deze ruimte diende tevens muziek en theater geoefend te kunnen worden. De akoestiek diende voor al deze toepassingen zo optimaal mogelijk te zijn.

 

 

Om de kosten binnen budget te houden heeft de klant deels zelf de aanpassingen gedaan, waarbij Rivasono de akoestische berekeningen, het advies en de akoestsche producten heeft geleverd.

 

Omdat alles in een bestaand huis is gebouwd, zijn er eerst geluidsisolerende voorzetwanden geplaatst. Deze zijn losstaand van de bestaande wanden gemonteerd. Deze wanden verminderen de geluidsoverdracht naar de buren.

 

Het plafond bestaat uit een koof en een middendeel. Het middendeel is uitgevoerd met CA Panels met aan de onderzijde een lattenpatroon met latten van verschillende breedte. Deze combinatie geeft zowel geluidsabsorptie als welkome diffusie. Dit laatste zorgt ervoor dat hier voldoende hoge tonen energie behouden blijft. In de koof zijn speakers en spots verwerkt.

 

Achter de laatste rij stoelen zijn akoestische panelen CUSTO Fabric Panel geplaatst. Deze zijn 8 cm dik. Bewust is er tussen deze panelen ruimte gelaten om de gewenste afwisseling tussen absorptie en refectie te realiseren. Dit zorgt voor voldoende absorptie met behoud van akoestische "frisheid". 

 

Achter het projectscherm en het gordijn zijn PHD absorptiepanelen geplaatst, in 2 lagen van ieder 4 cm. Dit geeft de noodzakelijke gelijkmatige geluidsabsorptie, inclusief de lagere tonen. Dit is vooral van belang voor een goede toonbalans bij video en live muziek. Het projectiescherm is geluiddoorlatend.

 

Na de montage is er een akoestische controlemeting gedaan.

Het resultaat is een zeer goede akoestiek met een optimale toonbalans van lage, midden en hoge tonen.

Gemiddelde RT60 galmtijd van 0,35 sec. Dit geeft een ideale akoestiek voor de combinatie van home cinema, theater en live muziek.

 

Een geslaagd audio home cinema akoestiekproject, gerealiseerd in goede samenwerking.

 

De projector, het scherm en de stoelen zijn geleverd door Klankbart - specialist in thuisbioscoop projectie, specialist in thuisbioscoop projectie.

 

De audioapparatuur is geleverd door Spark Custom Electronics.

 

rivasono akoestiek in home cinema en theater

rivasono akoestiek in home cinema 2  

 

 

  

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!