Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Audio luisterkamer: van plan tot perfect resultaat

audio luisterruimte met rivasono esperio akoestische producten 2

Audio luisterkamer: van plan tot perfect akoestisch resultaat


Een volledig nieuw gebouwde ruimte als Hifi audio luisterruimte met perfecte akoestiek.

 

 

Akoestisch advies bij het bouwplanAudio luisterkamer wandconstructie

Al voor de start van de bouw hebben wij, samen met de klant, vastgesteld wat de wensen zijn; hoe het later moet gaan klinken.

Op basis daarvan hebben wij de optimale verhoudingen in lengte, breedte en hoogte van de nog te bouwen ruimte berekend. Tevens de meest gunstige constructie bepaald voor plafond en de binnenwanden. 

Door hun opbouw hebben deze nu de optimale stijfheid voor een gebalanceerde laagweergave en werken op deze manier mee voor het behalen van de optimale akoestiek.

 

  

Akoestische nulmeting en berekening

Na de ruwbouw is er door ons een akoestische nulmeting, in de lege ruimte uitgevoerd. Met de meetresultaten konden we berekenen welke akoestische materialen waar benodigd zijn om de best mogelijke akoestiek voor Hifi audio stereo te realiseren.

 

  

Naast wat je hoort is wat je ziet ook van belang

De klant heeft gekozen voor een fraai interieur dat strak en rustig interieur oogt en tegekijk ruim en warm aandoet. Een ideale omgeving om ontspannen geheel op de muziek te kunnen concentreren.

De witte wanden en het witte plafond, gecombineerd met de grijze gestoffeerde wandpanelen en het kersenhouten diffuser levert een fraai geheel op.

Gecombineerd met de houten vloer en passend grijs kleed tussen de speakers en de luisterpositie.

 

 

audio luisterruimte met rivasono esperio akoestische producten 5

Voorwand met diffusie en absorptie

In de hoeken zijn links en rechts wandpanelen toegepast. De plaatsing in de hoek zorgt voor demping  van overtollig laag, over een breed lagetonen-frequentiegebied.

Deze 8 cm dikke panelen zijn inwendig voorzien van PHD akoestisch absorberend materiaal met hoge dichtheid en gestoffeerd met de akoestische bekledingsstof CARA in de kleur grijs. CARA heeft een open structuur, zodat het geluid de achterliggende absorptielaag goed kan bereiken. De klant heeft ervoor gekozen de wandpanelen, met gebruik van deze materialen zelf te maken. Ze zijn ook klant en klaar leverbaar als CUSTO Fabric Panel-8.

 

Centraal tegen de voorwand is een ESPERIO CurveDiffuser opgehangen. Het geluid wordt hiermee verstrooid in de ruimte, op een manier dat er meer ruimtelijkheid en meer muzieknuances hoorbaar zijn. Dit wordt bereikt door de gebogen vorm, de specifieke breedte en profiel van de latten en de ruimte ertussen.

 

 

audio luisterruimte met rivasono esperio akoestische plafondpenelenPlafond

Aan het witte plafond zijn Rivasono akoestische plafondpanelen Ceiling Panel randloos gehangen. Deze zijn 4 cm dik, met een oppervlak dat lijkt op een gestucte plafond. Op deze panelen ligt een laag van 4 cm PHD absorptiemateriaal, om zo een gelijkmatige geluidsabsorptie te realiseren bij hoge, midden en lagere tonen. Net als bij de wanden zorgt de ruimte tussen de plafondpanelen voor een extra goed akoestisch resultaat.

 

Zijwanden

Aan de wanden zijn gestoffeerde panelen gehangen, van hetzelfde type als in de hoeken van de voorwand.

 

Bewust is er tussen alle panelen ruimte gelaten om de gewenste afwisseling tussen absorptie (de panelen) en reflectie (de harde wand) te realiseren. Dit zorgt voor voldoende absorptie met behoud van akoestische "frisheid"

 

 

Resultaat

Na de montage is er een akoestische controlemeting uitgevoerd. Tevens, samen met de klant, door ons een luistersessie gedaan, om alle akoestische eigenschappen van de ruimte en de interactie van de luidsprekers ermee te beoordelen en te controleren.

 

Het resultaat is een zeer goede akoestiek met een optimale toonbalans van lage, midden en hoge tonen. De gemeten RT60 galmtijden zijn tussen 0,2 en 0,3 sec.

Dit geeft een ideale rustige akoestiek om alle muziekdetails goed te kunnen horen. De plaatsing van de wandpanelen en de ESPERIO diffuser zorgt daarnaast dat ruimtelijkheid die in de opname zit optimaal tot uiting komt. Tevens is hiermee de noodzakelijke "frisheid" in de midden- en hogere tonen bereikt. 

 

Een ideale combinatie voor urenlang luisterplezier bij alle muziekgenres.

De geluidsbeleving is daarmee zo goed dat je er geheel in opgaat en de tijd vergeet.

 

 

rivasono akoestische mediawand in een home cinema

Ook plaatsnemen op uw bank voor de optimale Hifi audio of home cinema surround beleving ?

 

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.   

 

 

  

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!