Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

Steenwol-isolatie en schuim als akoestisch materiaal

 

 

 

 

Isolatiemateriaal of noppenschuim van de bouwmarkt is niet aan te raden als materiaal voor het verbeteren van de akoestiek in een kamer.

 

Er zijn grote verschillen in de akoestische werking van absorberend materiaal.

 

Geluid bestaat uit lage tonen, midden en hoge tonen. 

Rockwool isolatie

Noppenschuim of ander goedkoop akoestisch materiaal heeft de eigenschap geluid met bepaalde toonhoogtes beter te absorberen dan geluid met andere toonhoogtes.

 

Dit geldt ook voor de steen- of glaswol isolatie uit de bouwmarkt. Dit materiaal heeft een samenstelling die bedoeld is voor isolatie TUSSEN wanden en niet optimaal voor het dempen van geluid IN de ruimte.

 

Steenwol kan worden toegepast voor akoestiekverbetering, maar dit heeft dan een andere samenstelling en dichtheid dan de steelwol isolatiematten van de bouwmarkt.

 

Er is ook een groot verschil tussen materiaal dat de akoestiek in de ruimte moet verbeteren en akoestisch schuim dat bijvoorbeeld motorgeluid naar buiten toe moet verminderen.

 

Voor al deze materialen geldt dat ze bepaalde toonhoogten goed dempen en andere veel minder. Als je deze materialen voor akoestische verbetering IN de kamer toepast, krijg je vaak een ongebalanceerd geluid.

 

De materialen die wij aanbieden hebben wij wat dikte en samenstelling betreft,  geselecteerd op de akoestische werking en gelijkmatige demping van geluid met lage, midden en hoge toonhoogtes.

 

Een akoestisch beter alternatief voor steenwol isolatiemateriaal is bijvoorbeeld Rivasono PHD.

 

 

 

 

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!