ESPERIO

Akoestiek advies
en ontwerp
voor HiFi,
Home Cinema
en Studio

Alles voor een perfecte audio en filmbeleving

Met goed advies maximaal resultaat

Maak gebruik van onze ruime ervaring met het ontwerpen en het verbeteren van akoestiek bij stereo audio en home cinema.

Wij adviseren onafhankelijk en objectief; wij verkopen geen beeld- of geluidsapparatuur. Alles gericht op het halen van de maximale beleving uit uw ruimte en apparatuur.  

Akoestisch wandpaneelsysteem zwart 800 450

Advies audio in de huiskamer

In een huiskamer is er al snel veel te winnen in geluidsbeleving. Het meest voorkomende akoestisch probleem is galm; het te lang heen een weer blijven kaatsen van het geluid tussen de wanden en de vloer en het plafond.

Met akoestisch absorberende panelen is overmatige galm goed te verminderen. Bij ons advies geven wij aan wat de optimale hoeveelheid is en waar de panelen het beste tot hun recht komen. Hierdoor wordt niet alleen de galm verminderd, maar ook de stereoweergave duidelijk verbeterd.  

Wij hebben akoestische producten die goed in de huiskamer passen: onopvallende panelen, bijvoorbeeld het Invisio Ceiling Panel SE Akoestisch plafondpaneel of met opvallend design: het Visio Design Panel akoestisch schilderij. Daarnaast onze akoestische Esperio producten die speciaal voor audio ontwikkeld zijn.

Advies voor audio luisterruimte

Bij een audio ruimte gaat het erom een studio-opname of concert zo goed mogelijk weer te geven. Hierbij is de akoestiek voor meer dan de helft bepalend voor het resultaat.

Bij ons advies gaan we samen met u het gewenste resultaat vaststellen, waarbij, naast de beschikbare ruimte en het budget, uw muzieksmaak een rol speelt. Wij hanteren daarbij ons bewezen Esperio akoestiek model, dat zorgt voor het best haalbare resultaat, bij ieder budget en iedere ruimte.

Naast het bereiken van het optimale galmniveau en het zorgen voor diepe, droge bassen, kunnen wij met ons akoestisch ontwerp het geluidsbeeld vormgeven. Bijvoorbeeld de podiumbreedte en -diepte beïnvloeden, een meer ruimtelijke of precieze weergave creëren en het maximale uit de speakers en speaker-opstelling halen.

Dit doen wij door de juiste combinatie en plaatsing van reflectie, absorptie en diffusie, via de Esperio akoestische producten, speciaal ontwikkeld voor audio.

Rivasono Esperio CurveDiffusers en 3D diffusers in audioruimte2 800 450
Akoestisch wandpaneelsysteem zwart 800 450

Advies en ontwerp home cinema

In een home cinema wordt meestal surround sound gebruikt. Wij ontwerpen de akoestiek voor een home cinema zodanig dat de surround effecten maximaal benut worden. De electronica als DSP en surround processor hoeft daarbij minder te doen, wat altijd beter is.

Soms is er de wens om naast film ook een concertregistratie of alleen muziek goed tot hun recht te laten komen; wij zorgen voor akoestiek die alles optimaal laat klinken. Ook bij een home cinema stellen wij eerst samen met u het te behalen resultaat vast, op basis van de beschikbare ruimte en het budget

Onze Esperio akoestische producten zitten in het zicht en bepalen daarmee ook het uiterlijk van de ruimte. Wij kunnen hiermee uw wensen realiseren. Indien gewenst adviseert onze gekwalificeerd interieurarchitect op gebied van interieur styling.

Wij leveren onafhankelijk en objectief akoestiek advies. Om een complete oplossing te kunnen leveren, van ontwerp tot kant-en-klare home cinema, werken wij samen met partners voor interieurbouw, beeld- en geluidsapparatuur, projectieschermen, stoelen en verlichting.

Bekijk de praktijkfoto's

Doe inspiratie op met de voorbeelden van onze Hifi audio en home cinema projecten.

Bijna alles is mogelijk; wij bespreken graag uw wensen!

 

Bekijk de praktijkfoto's
Rivasono akoestische curvediffusers in luisterruimte2b 640 360

Interieur design en styling advies

Voor extra advies bij het kiezen van de plaats, vorm of kleur van de producten werken wij samen met ervaren interieurarchitecten. Hierdoor kunnen wij indien gewenst professioneel advies leveren op gebied interieur styling.

Rivasono akoestisch plafond FELT met schilderij bij Studio Haar 3 368 207
Ontwerp van een home cinema

Ontwerpschets

Bij het ontwerp van een complete home cinema, TV kamer of audioruimte maken altijd vooraf ontwerpschetsen met de akoestische elementen. Hiemee is een goede indruk te krijgen hoe het er staks uit gaat zien.

akoestiek adviseur 368 207

Ernst Coutinho, akoestisch specialist

Persoonlijk advies

Wij adviseren graag over de mogelijkheden om met onze adviezen, akoestische ontwerpen en Esperio producten, uw Hifi audio of home cinema beleving perfect te maken.

In onze showroom kunnen wij alle praktijkvoorbeelden laten zien, de plannen bespreken en alle producten en materialen laten zien.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.