Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.
Dankzij onze digitale tools en jarenlange ervaring (1400+ projecten) kunnen wij goed advies op afstand geven.

slankere en meer genuanceerde laagweergave

  • vermindert "te dikke" weergave van lage tonen 
  • dempt lage tonen, verstrooit midden- en hoge tonen
  • dankzij Rivasono ToBa technologie, optimale werking met behoud van hoge tonen

  

wat doet het

Veel kamers hebben last van een “te dikke” laagweergave, door stenen of betonnen wanden/vloer/plafond of door kamer-resonanties vanwege een ongunstige verhouding tussen lengte-, breedte- en hoogtemaat van de kamer.

Hierdoor ontstaat een erg grillig frequentieverloop met grote pieken en dalen in geluidssterkte in het lage tonen bereik. Tevens is in een dergelijke situatie het erg afhankelijk van de luisterpositie hoe de weergave klinkt.

De Rivasono CleanBass Tube is ontwikkeld om deze ongewenste effecten terug te brengen. De CleanBass Tube vermindert sterke pieken en dalen zodat omliggende tonen weer hoorbaar worden. De lage tonen in de muziekweergave worden slanker en met meer variaties in timbre weergegeven. 

Dankzij de ingebouwde Rivasono ToBa technologe blijven de hoge tonen bewaard, die zorg dragen voor goede spraakverstaanbaarheid en ruimtelijkheid bij HiFi-audio weergave.  

 

waar wordt het toegepast

Overal waar naar HiFi-audio geluisterd wordt; in een luisterruimte, hometheater, studio of huiskamer. 

 

cbt1.001cbt2.001

 

hoe is het opgebouwd

Akoestisch gesloten kolom, inwendig voorzien van meerdere soorten absorberend materiaal van hoge dichtheid. Hierdoor wordt in verhouding tot andere CleanBass tubes (van schuimmateriaal) meer werking gerealiseerd.

De CleanBass Tube heeft een houten boven- en onderplaat van 18 mm dik. Er kunnen dan ook objecten op de Tubes geplaatst worden, waaronder andere tubes voor nog meer werking. De Tubes zijn aan de zijkanten voorzien van akoestisch open gaas en staanders van 2 cm breed. De gaas-segmenten hebben een berekende extra reflecterende werking voor diffusie van de hoge tonen.

 

welke maten zijn leverbaar

Diameter 40 cm en diameter 60 cm. Hoogte 103 cm.

 

welke kleuren en motieven zijn leverbaar

cbt185x100.001Het akoestisch gaas en de staanders zijn wit (RAL9010). De houten boven- en onderkant wordt standaard in wit uitgevoerd (RAL 9010) en zijn daarnaast leverbaar in de volgende houtsoorten: kersen, noten, eiken en wengé.

 

hoe wordt het geleverd

De CleanBassTube wordt door geheel gemonteerd en gebruiksklaar afgeleverd.

 

hoe wordt de CleanBass Tube het beste opgesteld

De werking van een CleanBass Tube is optimaal als de tube in een hoek wordt geplaatst met enige ruimte van de wanden af. In de meeste situaties wordt de grootste verbetering bereikt door een BassTube(s) in een of twee hoeken achter de luidsprekers te zetten. Voor optimale beheersing van de kamer-resonanties is tevens plaatsing in hoeken achter de luisteraar aanbevolen. Voor nog grotere werking kunnen twee ronde elementen op elkaar gezet worden. CleanBass Tube wordt geleverd inclusief plaatsing tips.

 

technische specificaties

Duurzaamheid
Materiaal: metaal (gaas), hout (staanders en boven- en onderplaat), akoestisch absorbeerde lagen uit 60% gerecycled materiaal.

Absorptiecoëfficient
De absorptiecoëfficiënt geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert).

Onderstaand de absorberende waarden van CleanBass Tube. 
De groene lijn is een Tube met 60 cm diameter, de blauwe lijn is een Tube met 40 cm diameter.

absorptiegrafiek cbt.001

 
CleanBass Tube absorbeert storende lage tonen zeer effectief en breedbandig. Daarnaast werkt de CleanBass Tube als diffuser voor midden- en hoge tonen. Het totaal zorgt voor strakke weergave van lage tonen (meer definitie en balans) en ruimtelijke weergave van midden- en hoge tonen. Een combinatie die bij elke luistersituatie met teveel laag wenselijk is.

model- en specificatiewijzigengen voorbehouden.

  Zoek je werk met echte groeimogelijkheden in een gezellig team ? Kijk dan bij onze vacatures!