Ondanks de maatregelen omtrent de uitbraak van het COVID-19 coronavirus gaat ons bedrijf gewoon door.

We hebben de nodige maatregelen getroffen om onze showroom veilig te kunnen gebruiken en daarnaast kunnen wij, dankzij onze jarenlange ervaring (1600+ projecten) en digitale tools, goed advies op afstand geven.

Harmonie in beeld en geluid
Harmonie in beeld en geluid
Esperio CurveDiffusers, in de juiste kleur, achter de speakers
Esperio CurveDiffusers, in de juiste kleur, achter de speakers

Kamer omgebouwd tot HiFi audio luisterkamer met optimale akoestiek

Deze bestaande kamer werd gerenoveerd en ingericht als luisterruimte, met HiFi stereo apparatuur. 

De kamer heeft een een vide en een schuin plafond met balken. Tussen deze balken is het bestaande plafond voorzien van 2 lagen geluidsabsorberende panelen, om zo tezamen 8 cm dikte te realiseren.

Dit is hier van belang voor precieze, droge basweergave en het voorkomen van ongewenste refecties van het plafond.

De toegepaste Rivasono Ceiling Panels SAB zijn netjes tussen de balken te verwerkt, voor een praktisch onopvallend zichtbaar resultaat. Ook het lage plafond, direct boven de speakers, is op deze manier behandeld.

Samen met andere absorberende interieurdelen en het kleed is hiermee voldoende geluidsabsorptie gecreëerd om het ideale galmniveau te bereiken, zonder overmatige demping, met behoud van "akoestische frisheid".

Achter iedere speaker is een grijze Rivasono CurveDiffuser Premium opgehangen. Deze zijn een combinatie van diffusers en bas-absorbers. Als diffuser zorgen voor een extra ruimtelijke afbeelding, podiumdiepte en gelaagdheid in het hoge- en middentonen gebied. Als LF absorber voor het dempen van overmatige bassen direct achter de speakers. Ze zijn in grijs uitgevoerd, exact passend bij de andere interieurkleuren.

Achter de luisterpositie is een derde CurveDiffuser Premium opgehangen om de ongewenste 1e-reflectie van de achterwand om te zetten in vele latere, indirectie refecties. Dit geeft extra ruimtelijkheid zonder verlies van de akoestische energie. Deze  CurveDiffuser is met witte lak afgewerkt om zo goed te passen bij de wandkleur.

Samen met de bestaande wanden zorgen het akoestisch absorberend plafond en het gebruik van de CurveDiffusers voor een gebalanceerde verhouding tussen reflectie, absorptie en diffusie.

Na de initiele akoestische nulmeting, in de nog lege ruimte, zijn alle andere interieur-elementen, zoals het kleed, zijn in het akoestisch advies meegenomen.

Tenslotte is een akoestische audio-eindmeting uitgevoerd, ter controle en tevens om de speakers en luisterpositie  uit te richten.

De samenwerking met de leverancier van de audio apparatuur, HiFi Number One, Leiden, zorgt voor een optimale afstemming tussen de electronica, speakers en akoestiek van de ruimte. 

Resultaat: kracht, preciezie & nuances en fraaie ruimtelijke afbeelding; genieten !

Ernst
Ernst Coutinho, Akoestisch adviseur
Bram
Bram Degens, Akoestisch adviseur

Ook uw audioruimte bouwen of verbeteren ?

Neem contact op met ons Neem contact op met ons

Deskundig advies in showroom

Eco-friendly designproducten

Professionele montageservice

Klantbeoordeling 9,8/10

Gratis advies & meting

Eco-friendly designproducten

Professionele montageservice

Klantbeoordeling 9,8/10

Klik hier voor advies
Klik hier voor advies